Echipamentul necesar pentru o expediție școlară la munte, timp de mai multe zile



nu se recomandă mersul pe munte pe trasee medii și dificile, fără un bun antrenament prealabil;

- se recomandă echipament cât mai ușor (sac de dormit cât mai ușor, farfurie de plastic, pelerine de ploaie ușoare sau sac menajer de 160l, fructe uscate/musli - sunt mult mai ușoare, mâncarea să nu fie în borcane de sticlă, apa să fie în flacoane ușoare, cuțitaș,  etc, etc)

Echipament pentru munte, pe timp de vară
- Rucsac 60 litri (minim) și sac de dormit;
- Cortul este necesar doar în munții unde nu sunt cabane;
- Bocanci de munte/ adidași aderenți;
- Lenjerie de schimb (de preferință bumbac 100%.);
- Șosete din bumbac - minim o pereche pentru fiecare zi;
- Pălărie/Şapcă - pentru a ne proteja de soare;
- Tricouri;
- Pantaloni scurți;
- Hanorac;
- Pelerină ușoară de ploaie/ sau sac menajer de 160 l ;
- Geacă sau haină impermeabilă  (la munte e frig destul de des pe timpul verii);
- un trening de rezervă;
(Toate acestea vor fi împachetate pe categorii în saci menajeri, pentru a nu se uda în cazul în care ne prinde ploaia pe traseu)

Strict necesare
- Buletin de identitate/carnet de elev;
- Bani să fie de rezervă;
- Briceag sau cuțitaș,
- Telefon mobil + powerbank;
- Lanternă frontală;
- Carneţel de însemnări + pix pentru fiecare membru al grupului;
- Harta traseului/ghid turistic/busolă - un set sau două pentru tot grupul.

Pentru mesele zilei
- Farfurie adâncă din aluminiu / plastic.
- Lingură aluminiu/plastic.
- Furculiţă aluminiu/plastic.
- Cană din aluminiu/plastic.
- Față de masă mică, de tip prosop de bucătărie.
- FLACON de 2 litri pentru a aduce apă de la izvor

Apă, sucuri, alimente recomandate:
- Bidon apă 1 litru (minim).
- Pâine, biscuiţi, napolitane, ciocolată.
- Mezeluri tip cabanos.
- Brânză de burduf sărată, frământată,
- Unt/margarină/gem;
- Conserve de peşte, pateu, fasole, etc 
- Ouă fierte, zacuscă;
- Dulceaţă, miere,  fineti.
- Câteva fructe/fructe uscate și legume (ceapă, ridichi, etc)
- Zahăr şi sare.
- Suc de lămâie de tip Hellas - pentru ceai;
- Orice aliment care rezistă la căldură și nu are o greutate prea mare.

Pentru igiena personală:
- Periuţă de dinţi/pastă de dinți mică sau apă de gură.
- Hârtie igienică și șervețele uscate/rolă de hârtie
- SĂPUN/prosop mic.
- ȘERVEȚELE UMEDE (sunt foarte utile pentru a nu risipi apa de băut când suntem pe traseu și izvorul e departe)
- NU ducem cu noi șampon, gel de duș, gel de păr etc

 Trusa medicală colectivă (în cazul în care se merge în grup):
- Spirt, apă oxigenată.
- Betadină, rivanol
- Faşă;
- Comprese sterile;
- Leucoplast și plasturi;
- Algocalmin / antinevralgic.
- Faşă elastică, etc
- Unguent contra arsurilor / tetraciclină.
- Lamă de ras.

Accesorii recomandate (nu sunt neapărat necesare):
- ochelari de soare, cameră foto+baterii, binoclu, borsetă, GPS etc

Saci menajeri de 20 litri:
-  pentru a păstra hainele uscate în rucsac,
-  pentru lenjeria folosită,
-  pentru gunoiul pe care îl vom căra în vale la coșul de gunoi,

FLACOANELE ȘI CUTIILE DE CONSERVE SUNT MULT MAI UȘOR DE CĂRAT GOALE LA COBORÂRE, DECÂT PLINE LA URCARE.

ATENȚIE!!!  - NU LĂSĂM GUNOI PE MUNTE!!!






Precizare:

Toți instructorii radioclubului nostru sunt voluntari care muncesc cu elevii în timpul liber, fără remunerare.

POSTĂRI POPULARE

MULȚUMIM TUTUROR CELOR CARE NE SUSȚIN !

·        Fondul Științescu Mureș
·         I.S.J. Mureș
·         Radioclubul Județean Mureș
·         Primăria comunei Râciu
·         Zilahi György (YO6OBG)
·         Mihai Suciu (LA/YO6SM)
·         Alexandru Menyei (YO6AL)
·         Mihaela Carmen (YO5MCM)
·         Sorin Barbu (YO2MSB)
·         Haraszti Werner (YO6OGW)
·         Ilie Bologa (YO6OCT)
·         Valentin Mariș (YO6DDF)
·         Székely Sándor (YO6PES)
·         Cătălin Vatra (YO3CAT)
·         Mihai Olteanu YO3OM (YO3GCL)
·         Reichel Gabor (YO6PVG)
·         Ovidiu Chiorean (YO6PIR)
·         Cristian Luca (YO6PFL)
·         Francisc Grunberg (YO4PX)
·         Vasile Giurgiu (YO6EX)

… și mulți alții !

YR1400VT

CONDIȚIILE ACTUALE DE PROPAGARE: