Cum am format o echipă!



Elevii noștri au participat la Concursurile de Radiogoniometrie și Creație Tehnică de la Deva (4-6 mai 2018). Înainte de a ne deplasa acolo, a fost necesară o bună condiție fizică și o bună pregătire tehnică.

Radiogoniometria poate fi numită, pe bună dreptate, știința-sport ” sau ‘’sportul știință”. A practica această activitate presupune mai întâi cunoașterea și folosirea cu ușurință a aparaturii necesare, deci o bună pregătire teoretică cu impact direct în aplicarea practică a acesteia. În plus este necesar a avea o bună condiție fizică și a fi capabil de a se putea orienta într-un teren necunoscut, folosind harta și busola.

Folosind receptoare cu antene directive, copiii au avut de descoperit emițătoare, pe baza semnalelor morse transmise de acestea. Emițătoarele sunt bine ascunse, astfel încât, pentru a le descoperi, este necesară o bună pregătire tehnică și manipularea optimă a receptoarelor.

Aceste activități au rolul de a forma și întări caractere, de a dezvolta personalitatea, de a conștientiza importanța lucrului în echipă și a demonstra rezultatele superioare la care poate ajunge o echipă bine închegată și coordonată, spre deosebire de rezultatele pe care le poate obține un singur individ.

Făcând referire la prima noastră experiență, respectiv participarea la Concursul Național de radiogoniometrie Cupa Decebal” 2018, aș putea spune că a fost un real succes, întrucât, pe lângă premiile obținute, constând în diplome și medalii, elevii au câștigat o experiență de neuitat.

Ne putem considera campioni în sensul în care “achizițiile“ făcute au fost, dacă nu maxime, dintre cele mai valoroase.

Aș preciza comportamentul exemplar al membrilor cercului Micii Radioamatori, atât individual, cât și în echipă, în condițiile în care, datorită participării pentru prima oară la un astfel de concurs, au avut de trecut peste moment dificile, solicitante fizic și psihic. S-au coalizat foarte bine, au colaborat între ei, s-au ajutat reciproc și, acest lucru nu numai că dezvoltă calități deosebite, dar, ceva cu mult mai special, creează virtuți.

Ar fi mult mai multe de spus, însă putem concluziona prin faptul că, dacă ar fi să dăm un calificativ echipei, ar fi, fără îndoială, EXCELENT.

Vom continua să promovăm, să perpetuăm și să conservăm deviza noastră: “VIAȚA ÎN MIȘCARE!” 

Prof. Ica Ciacîru (YO 8 XIC)


Precizare:

Toți instructorii radioclubului nostru sunt voluntari care muncesc cu elevii în timpul liber, fără remunerare.

POSTĂRI POPULARE

MULȚUMIM TUTUROR CELOR CARE NE SUSȚIN !

·        Fondul Științescu Mureș
·         I.S.J. Mureș
·         Radioclubul Județean Mureș
·         Primăria comunei Râciu
·         Zilahi György (YO6OBG)
·         Mihai Suciu (LA/YO6SM)
·         Alexandru Menyei (YO6AL)
·         Mihaela Carmen (YO5MCM)
·         Sorin Barbu (YO2MSB)
·         Haraszti Werner (YO6OGW)
·         Ilie Bologa (YO6OCT)
·         Valentin Mariș (YO6DDF)
·         Székely Sándor (YO6PES)
·         Cătălin Vatra (YO3CAT)
·         Mihai Olteanu YO3OM (YO3GCL)
·         Reichel Gabor (YO6PVG)
·         Ovidiu Chiorean (YO6PIR)
·         Cristian Luca (YO6PFL)
·         Francisc Grunberg (YO4PX)
·         Vasile Giurgiu (YO6EX)

… și mulți alții !

YR1400VT

CONDIȚIILE ACTUALE DE PROPAGARE: